03 Nov 2021

ABB og DHI Group indgår partnerskab for at udvikle smartere og mere bæredygtige løsninger til vandbehandling

Genoa, Italien og København, Danmark, 1 November, 2021

  • ABB indgår partnerskab med danske DHI Group, der er specialister i vandmiljø.  De skal sammen udvikle næste generation af intelligente vandløsninger, der kan sikre en mere bæredygtig udnyttelse af vores vandressourcer.
  • Nye digitale løsninger til optimering af vandforbrug og-tilgængelighed vil officielt blive præsenteret i 2022.


ABB og DHI vil sammen udvikle en række digitale løsninger, der skal gøre det muligt for vand- og spildevandsselskaber at træffe hurtigere og mere præcise beslutninger. Disse løsninger vil give kunderne bedre mulighed for at styre adgangen til vand og forbedre anlæggenes driftseffektivitet ud fra et proces- og energioptimeringsperspektiv.

"Med dette samarbejde ønsker vi at fremme en mere bevidst brug af vand, en ressource, som vi alt for længe, har taget for givet. Det er vigtigt at anvende den rette mængde vand, når der er behov for det, og at sikre, at det er sikkert og rent, når det kommer tilbage i kredsløbet. På denne måde sikrer vi en bæredygtig tilgang til vandforbrug", siger Danilo Moresco, chef for Power & Water, ABB Energy Industries.

„Som teknologileverandør er det vores pligt at stille vores teknologi til rådighed for at fremme mere bæredygtige forretninger. Og det er partnerskabet med DHI på vandområdet et glimrende eksempel på“, tilføjer Moresco.

"DHI er meget engageret i at udvikle bæredygtige, innovative måder til at håndtere verdens behov for vand. ABB's unikke ekspertise er et perfekt match til DHI's viden og digitale indsigt. Vand er en dyrebar ressource, og jeg er begejstet for at vi sammen udvikler nye løsninger til at skabe balance i vandforbruget, blandt andet ved at mindske spild i vanddistributionen", siger DHI's administrerende direktør Mette Vestergaard.

ABB og DHI vil sammen lægge fundamentet for et integreret økosystem af digitale løsninger. Det vil ske gennem indsamling og analyse af realtidsdata fra anlæggene samt gennem digital twins og applikationer til optimering. Disse digitale løsninger vil give mulighed for avanceret styring og mere bæredygtig drift af vand- og spildevandsanlæg.

Aftalen blev underskrevet i Genova i Italien, hvor begge virksomheder har vigtige kompetencecentre indenfor vand.


Mette Vestergaard, DHI's administrerende direktør og Danilo Moresco, chef for Power & Water, ABB Energy Industries underskriver aftale for sammen at udvikle næste generation af intelligente vandløsninger.


ABB er en førende, global teknologi-virksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvensomformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder. ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 105.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande.

ABB's forretningsområde Process Automation tilbyder en bred vifte af løsninger til proces- og hybridindustrien. Herunder branchespecifik integreret automatisering, elektrificering og digitale løsninger, styresystemer, software og avancerede tjenester samt analyse og instrumenter samt marine- og turboladeløsninger.

DHI er globalt førende inden for vand, vandmiljø og vandteknologi. DHI’s 1100 højt specialiserede medarbejdere leverer rådgivning og digitale ydelser i mere end 30 lande. DHI’s software MIKE er anerkendt og anvendt verden over til at håndtere verdens vandudfordringer.

For yderligere information, kontakt venligst Executive Vice President, Water in Cities, Cecilia Wennberg