01 Mar 2018

DHI’s forskningschef udnævnt til adjungeret professor på DTU

Forskningschef Ole Mark fra DHI er udnævnt til adjungeret professor ved DTU Miljø, hvor han bl.a. skal deltage i instituttets undervisning og forskning i vand i byer.

© DHI 


"Ole Mark har stor ekspertise inden for et meget aktuelt fagområde og en af vor tids store udfordringer – nemlig håndtering af vand i byer. Med udnævnelsen glæder vi os til at kunne udbygge vores relationer til både Ole og DHI om faglige spørgsmål, undervisning og strategi”, siger Thomas Højlund Christensen, direktør for DTU Miljø.

Omfattende viden om klimatilpasning af byer

Ole Mark har deltaget i en række danske og udenlandske forskningsprojekter indenfor klimatilpasning af byer på vandområdet. Derudover har Ole Mark erfaring med formidling og undervisning på alle niveauer fra folkeskole til PhD-niveau.

”Jeg håber at kunne inspirere forskere og studerende på DTU med den viden, jeg har om håndtering af vand fra konkrete projekter i Danmark og andre dele af verden. Forhåbentlig vil samarbejdet mellem DHI og DTU også blive styrket, både omkring nye forskningsprojekter og med studerende, der skriver masteropgave eller ph.d.-afhandling,” fortæller Ole Mark, forskningschef på DHI og nu også adjungeret professor på DTU.

Super held og lykke til Ole!