Kan børnehavebørn indsamle brugbar data om jord- og vandforhold? Kan en lille tap på vandhanen gøre os mere opmærksomme på vores vandforbrug? Kreative løsninger blev præsenteret for DHI, da 2.X fra Rungsted Gymnasium var på besøg hos DHI for at prøve innovative idéer af.
Børnehavebørnene indsamler data til DHI
Rungsted Gymnasium og DHI har i flere år samarbejdet om gymnasiets Innovationsfestival, og i år var DHI opgavestillere ved festivalen. Opgaven var, hvordan man får borgere til at indsamle data til gavn for samfundet, og det kom der mange gode bud på. To af de bedste idéer, som fik henholdsvis 2. og 3. præmien ved innovationsfestivalen, blev præsenteret på DHI i sidste uge.
Julia, Mads, Simone og Emily fra 2.X, der går på Global Science & Innovation studieretningen, præsenterede deres bud på en løsning: ”Kits for Kids”. Eleverne havde lavet en prototype på et kit, som er designet til børnehavebørn. Ved hjælp af sjove redskaber som en skovl og fisk, der begge fungerer som måleredskaber, var idéen med ”Kits for Kids”, at børnehavebørn, der er på tur i skoven eller ved stranden, kan indsamle data, som kan behandles af virksomheder som DHI.
S-tap på hanen skal gøre os mere opmærksomme på vandforbruget
3. præmie-vinderne William, Frederik, Lukas og udvekslingsstudenten Ulysse havde designet en speciel vandhane, der kan måle vandkvalitet og vandforbrug. Løsningen kaldte drengene S-tap og argumenterede også for, at idéen både kunne gøre forbrugerne mere opmærksomme på deres vandforbrug, ligesom den lille funktion, der måler vandkvaliteten, kan vise sig nyttig i internationalt perspektiv eksempelvis i u-lande.
-De unge tænker jo anderledes og bruger eksempelvis sociale medier og smartphones på en anden måde, end vi gør. Derfor er det rigtig nyttigt at høre deres idéer og bud på, om man kan vænne forbrugerne til at indsamle noget data på en nem måde, siger Ole Larsen, salgsdirektør hos DHI
DHI og formidling af forskningsresultater
DHI har i de seneste år udbudt klimaundervisning direkte til skole og gymnasieelever. Årsagen til dette lidt utraditionelle valg, er, at DHI ligger inde med state-of-the-art viden om klimaændringers effekter på Danmark fx i form af oversvømmelser, samt at skolebøgerne ikke skrives hurtigt nok til, at de har seneste viden med på området.
DHI ser det derfor som en del af CSR at gøre unge borgere opmærksomme og interesserede i vand – og kemirelaterede problemstillinger og at formidle DHIs forskningsresultater på en pædagogisk og fagligt inspirerende måde. Dette sker blandt andet ved, at DHI tilbyder unge borgere en struktureret undervisningstjeneste, deltager i Innovationsaktiviteter og konkurrencer for børn og unge samt er involveret i udarbejdelse af relevante undervisningsmaterialer som for eksempel film.
Yderligere information om DHIs formidlingsaktiviteter på børn og ungeområdet: Mette Petersen, mep@dhigroup.com
Den originale artikel kan blive fundet her.