02 Dec 2014

DHI sætter nye standarder for flydende vindmøller

Gennem et internationalt samarbejde kaldet OC5 - Offshore Code Comparison Collaboration, Continuation, with Correlation - er DHI med til at forbedre metoder og designstandarder for flydende off-shore vindmøller.

Projektet er en del af International Energy Agency‌ (IEA)  og koordineres den amerikanske National Renewable Energy Laboratory (NREL). Det har deltagelse af alle førende institutioner inden for området og projektet vil først og fremmest lave validering og sammenligninger mellem designmodeller til lastberegninger på disse konstruktioner.

Vores aktiviteter
DHI deltager med resultater fra fysiske modelforsøg, lavet i WaveLoads projektet, der benyttes som fixpunkt til modelsammenligningerne. Projektet ligger i forlængelse af det tidligere OC4 projekt. 

Projektet støttes af Energistyrelsen via EUDP-programmet og koordineres at DTU Wind. OC5 projektet er en del af DHI’s tværfaglige bestræbelser på at støtte dansk industri og danske virksomheder med teknologiske ydelser bl.a. inden for vindmølleområdet. 

DHI’s deltagelse i projektet vil sikre at dansk industris synspunkter fremføres og at de nyeste designstandarder kan benyttes af danske projekter.