01 Mar 2016

Nu skal koden for bølgebrydning knækkes

DHI og DTU afholdt en fælles workshop for at finde innovative løsninger på morgendagens udfordringer på vandområdet. Workshoppen blev afholdt den 24. februar under navnet ‘OceanFOAM 2016’ og fokuserede på forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for open source flow simulationssoftware – OpenFOAM – til løsning af praktiske problemer i forbindelse med hav- og kystprojekter.

Løsninger på morgendagens globale udfordringer

Forskere fra DHI og DTU præsenterede deres nyeste forskning. Professor Hrvoje Jasak, som er en af foregangsmændene i OpenFOAM, deltog også i workshoppen og gav to foredrag om den seneste udvikling fra hans forskergruppe ved universitetet i Zagreb.

Hent præsentationerne fra OceanFOAM workshoppen her.

Deltagere ved workshoppen ‘OceanFOAM 2016’. © DHIs

Væsentlig del af DHIs udviklingsarbejde

Workshoppen var en del af DHIs igangværende bestræbelser på at bevare og styrke samarbejdet med universiteter verden over. Disse samarbejder udgør en væsentlig del af DHIs udviklingsarbejde med at finde løsninger på morgendagens globale udfordringer på vandområdet.

  • ‘OpenFOAM er det rigtige valg for DHI, når det kommer til Computational Fluid Dynamics (CFD). Det hjælper os med at levere merværdi til vores små og mellemstore virksomheder. Derfor er et tæt samarbejde med førende danske universiteter afgørende for vores succes og for forholdet til vores lokale SMV’er’, siger Dr. Ole Petersen, Marin forskningschef, Havne- og Vandbygningsafdelingen.

Workshoppen blev finansieret af Det Frie Forskningsråd gennem en Sapere Aude postdoc bevilling ‘Breaking the code of breaking waves - A postdoc project on new computational methods for high resolution ocean wave simulations’ samt Styrelsen for Forskning og Innovation under Uddannelses- og Forskningsministeriet.