29 Sep 2016

Opbygning af bæredygtige byer via dansk samarbejde med Malaysia

Malaysia var vært for Københavns Kommune under Copenhagen Solutions for Sustainable Cities' besøg den 6.-8. september 2016. Med det formål at dele ud af kommunens erfaringer med opbygning af en bæredygtig by gav seminaret de lokale myndigheder nye ideer til at løse eksisterende problemer i Malaysia.

Seminaret blev holdt i tre delstater i Malaysia - Melaka, Selangor og Penang – hvor der blev vist løsninger og teknologier fra udvalgte danske virksomheder. De danske virksomheder er alle på markedet i Malaysia og har været med til at iværksætte flere projekter i København med henblik på at skabe bæredygtige løsninger for storbyen. Foruden DHI omfatter virksomhederne bl.a. Danfoss, DONG Energy og Rambøll, og de havde alle sendt repræsentanter til Malaysia for at dele deres viden inden for forskellige ekspertiseområder. Som førende inden for bymæssig bæredygtighed kan danske virksomheder blive en stor drivkraft for andre lande rundt om i verden til at sikre videreudvikling og tilpasning til lokale behov.

De løsninger og den ekspertise, der blev præsenteret af de danske virksomheder, vil kunne bidrage til, at myndigheder og kommuner i Malaysia er bedre forberedt og oplyst om forskellige muligheder og teknologier, der kan afhjælpe deres lokale problemer.

Oplægsholdere fra danske virksomheder samt Københavns Kommune ved seminaret i Selangor
© Den Danske Ambassade

DHIs projekter i Malaysia

DHI havde sendt tre eksperter – Mr Felix Ku, Mr Cheng Chi Wei og Dr. Jacob H. Jensen - til Malaysia for at fortælle de statslige og lokale myndigheder om teknologien og løsningerne bag nogle af de projekter, vi har udført, primært i Malaysia og de omkringliggende områder.

Blandt de udvalgte DHI-projekter var opførelsen af den nye Amager Strandpark i København. Her har man haft succes med at afbøde manglen på bølgeeksponering og eliminere erosion og dermed reducere risikoen for oversvømmelse. Dette projekt er særligt relevant for Malaysia, da mange af de malaysiske strande har forhold, der ligner forholdene ved Amager Strandpark.

Malaysiske myndigheder benyttede lejligheden til at tage ved lære af de danske virksomheders bæredygtige
Løsninger på urbane udfordringer © DHI

Læs mere om DHI og vores løsninger under Areas of Expertise .