28 Jan 2016

Jens Henrik Thulesen Dahl Besøger DHI

DHI har haft besøg af Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), medlem af folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg. Besøget var et led i en rundtur til GTS-institutterne for at se, hvordan dansk teknologi hjælper med at løse problemer i det danske samfund samt GTS-institutternes rolle i forbindelse med formidling af vand - og kemirelaterede forskningsresultater.

Jens Henrik Thulesen Dahl besøger DHIs forsøgshaller (26/1-2016)

Jacob Høst-Madsen, COO, og Jørgen Bo Nielsen, Vicepræsident for DHIs forskning og udvikling, beskrev betydningen af DHIs forskningsaktiviteter for det danske samfund og det danske erhvervsliv. Endvidere fik Jens Henrik Thulesen Dahl et indblik i, hvorledes DHIs globale aktiviteter og erfaringer, blandt andet høstet fra vores 30 kontorer fordelt i hele verden, bidrager til en rådgivning af danske virksomheder, rådgivere og myndigheder i verdensklasse. Således har DHI, for eksempel, specialiseret sig i bølgemålinger og med MIKE Powered by DHIs moderne bølgemodeller lavet prognoser for energiproduktion og værktøjer for drift og vedligeholdelse af bølgekraftanlæg. Disse værktøjer kan bidrage til fremtidens planlægning og udvikling af bølgekraft som alternativ energikilde. Alt sammen viden, som er med til at få danske virksomheder helt i front i produktudvikling i en hård, international konkurrence.

Jens Henrik Thulesen Dahl besøgte herefter DHIs forsøgshaller for havne og kyster. Hér så Jens Henrik Thulesen Dahl, hvorledes DHI bringer virkelighedens havne og bølger ind i en forsøgshal. Blandt de aktuelle forsøgsopstillinger er blandt andet et modelforsøg for en dansk SMV med en prototype af et bølgekraftanlæg.

Udover DHI besøgte Jens Henrik Thulesen Dahl også de 2 GTS-institutter, Bioneer og Delta.

For Jens Henrik Thulesen Dahl var det en oplevelse at blive vist rundt og få konkrete billeder på, hvordan GTS-institutterne varetager opgaven med at få teknologi i anvendelse:

”Det var et rigtigt givende besøg. Det var dejligt at se den topprofessionelle kombination af forskning og den nyeste viden gå hånd i hånd med den lavpraktiske kontakt og støtte til virksomhederne. Det understøtter mine tanker om, at GTS’erne har en helt central rolle i arbejdet med at understøtte værdikæderne fra forskning til salgbare produkter ude i butikken”, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.