14 Oct 2015

DHI bidrager til at udvikle den nye generation af ingeniører inden for vand og miljø

DHI samarbejder med universiteter og forskningsinstitutioner i hele verden. Samarbejdet sker igennem deltagelse i fælles nationale og internationale forskningsprojekter, udvikling af uddannelser samt igennem vejledning af internationale Master og PhD studerende.

Arief Rullyanto © DHI

Arief Rullyanto er et eksempel på, hvordan DHI i samarbejde med universiteter er med til at skabe den næste generation af ingeniører.

Arief Rullyanto forsvarede i oktober sit PhD arbejde på DTU Aqua. Arief har en mastergrad i oceanografi fra det indonesiske Bandung Institute of Technology. PhD studiet er en del af projektet “North Atlantic - Arctic coupling in a changing climate: impacts on ocean circulation, carbon cycling and sea-ice” (NAACOS), finansieret af Innovationsfonden og koordineret af DTU Aqua. Ariefs PhD studie har fokus på at undersøge Færøbanke Kanalens betydning for fremtidens klima og det Nordatlantiske økosystem. Studiet har omfattet store beregninger med en af de allerførste MIKE 3 modeller på DTUs supercomputer. MIKE 3 er MIKE Powered by DHIs generelle 3-dimensionale modelsystem.  Blandt andet har Arief sat tal på vandringen af vigtige fytoplanktongrupper gennem Færøbanke Kanalen og ved selvsyn konstateret det barske forhold i området på et forskningstogt med et dansk undersøgelsesskib.

“Det har været en spændende og intensiv rejse at bruge MIKE modeller og studere det kolde vand i Atlanten” siger Arief. Ole Svenstrup Petersen, leder af Marin forskning på DHI siger :”Det er fantastisk at være i stand til at tiltrække nogle af verdens ivrige og dygtige studerende til at arbejde sammen med DHI på udfordringer i vand”. Arief vil fremover arbejde som kystingeniør på DHIs afdeling i Singapore, så han glæder sig til et lidt varmere klima.

Vejledere på studiet er professor Andre Visser, DTU Aqua, Ole Svenstrup Petersen og Jacob Tornfeldt Sørensen, DHI.