16 Sep 2014

Mød deltagerne i Womens’ Water Initiative 2014

DHI har budt 8 kvinder fra Bangladesh, Botswana, Indonesien, Uganda og Zimbabwe velkommen på DHI.

Kvinderne deltager i et program, som består af en uges træning på DHI efterfulgt af en uges praktik i en dansk virksomhed indenfor vandsektoren og et års mentor-ordning med en leder indenfor en af virksomhederne.

Kvinder er centrale interessenter i forhold til vand i hele verden, men ofte er kvinder i udviklingslandene ikke involveret i beslutningsprocesserne omkring håndtering af vand.

Dette initiativ har til formål at hjælpe kvinderne med at udvikle deres karrierer, så der kommer flere kvindelige ledere i vandsektoren på globalt plan. Det sker gennem træning i vandforvaltning, karriereudvikling og løbende kontakt med en dansk mentor.

Samtidig viser vi kvinderne de gode danske erfaringer, som bl.a. DHI har gjort sig, omkring håndtering af vand. Ved at lære af dem kan de også fremme en bedre vandforvaltning i de lande, som kvinderne kommer fra.

Åbent for kvinder i mellemlederstillinger i vandsektoren i danske samarbejdslande. Dette års initiativ er co-sponsoreret af Udenrigsministeriet i Danmark (Danida). De deltagende virksomheder og organisationer i år er: Vandcenter Syd, Aarhus Vand, Grundfos, DHI og GEUS – Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelser.