14 Apr 2014

DHI støtter Danmarks "Unge Forskere"

Igen i 2014 er DHI med, når finalerne for Unge Forskere, Danmarks talentkonkurrence for børn og unge med interesse for naturfag, finder sted.

Igen i 2014 er DHI med, når finalerne for Unge Forskere, Danmarks talentkonkurrence for børn og unge med interesse for naturfag, finder sted.

Unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser over hele landet deltager i konkurrencerne, og der er blevet indsendt op imod 1500 projekter, som bliver gennemgået af en jury. Efter de regionale semifinaler er der nu kun 100 tilbage i finalen. Der skal kåres en vinder i forbindelse med ”Science i Forum” 27.-28. april 2014.

DHI er blandt sponsorerne af ”Unge Forskere”. I år deltager Niels Henrik Eisum fra DHI desuden med et indlæg i ”Science i Forum”, hvor han vil fortælle om sine erfaringer med at opfinde og udvikle produkter til gavn for virksomheder og borgere.

Uventede løsninger på teknologiske udfordringer
Mange års forskning og innovationsarbejde på DHI og et tæt samarbejde med danske virksomheder har medvirket til at udvikle de nye teknologiske løsninger.

Teknologien er baseret på dels fluorescens og dels refleksion af lys. Niels Henrik Eisum har medvirket til to projekter, hvor den samme teknologi kan anvendes til at forbedre æggedelere til industrien og til at spore flygtninges presenninger fra luften.

Disse projekter kan du høre mere om på ”Science i Forum”, hvor du også kan besøge stande med de unge forskeres projekter og lære mere om ”Unge Forskere” og arbejdet med at finde, pleje og udvikle talenter inden for naturvidenskab, teknologi og sundhed.