17 Oct 2008

Dansk-svensk videncenter om spildevand på www.spildevandsinfo.dk

Lynettefællesskabet I/S har sammen med Lynettefællesskabets ejerkommuner og DHI udviklet et dansk-svensk videncenter om miljøforvaltning af spildevand.

www.spildevandsinfo.dkLynettefællesskabet I/S har sammen med Lynettefællesskabets ejerkommuner og DHI udviklet et dansk-svensk videncenter om miljøforvaltning af spildevand. På videncentret er det muligt at downloade knap 300 danske og svenske dokumenter om spildevand fra 40 forskellige udgivere (kommuner, renseanlæg, Miljøstyrelsen m.fl.) – og der kommer stadig flere til.

Her kan man blandt andet finde:

  • Eksempler på tilslutningstilladelser
  • Brancherapporter
  • Målerapporter
  • Kampagnemateriale
  • Rapporter om kilder til miljø- og sundhedsskadelige stoffer
  • Rapporter om særbidrag og
  • Rapporter om arbejdsmiljø

Tidligere har det været en vanskelig og tidskrævende opgave for kommunernes sagsbehandlere at finde oplysninger om f.eks. regulering og forekomst af et specifikt stof hos andre kommuner og renseanlæg. Med videncentret er al relevant viden om sporing og regulering af kilder til miljøskadelige stoffer i spildevand samlet ét sted og en avanceret søgefunktion gør det nemt og hurtigt at finde den nødvendige viden.

Videncentret er således et nyttigt redskab i kommunernes daglige arbejde med at regulere udledninger af miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Men også virksomheder, renseanlæg og andre der arbejder med spildevand, kan have stor nytte af videncentret.

Det er brugerne selv, der uploader dokumenterne til videncentret, og det er også brugerne selv, der står inde for kvaliteten af dokumenterne. Lynettefællesskabet I/S driver videncentret og kvalitetssikrer placering og upload af dokumenterne.

Læs mere om videncentret på www.spildevandsinfo.dk.