Ακολουθήστε μας στο:     f t Y in S
 

Νέα MIKE

ΜΑιος - ΟΚΤΩΒΡιος 2016

 
MIKE by DHI Greece - a community newsletter for MIKE by DHI users

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΛΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε, με τη βοήθεια του DHI, το ερευνητικό έργο 'ΚΡΗΠΙΣ' από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Το έργο αφορούσε στην ολοκληρωμένη διαχείριση και παρακολούθηση της λεκάνης απορροής του Σπερχειού χρησιμοποιώντας τα μοντέλα MIKE SHE, MIKE FLOOD και MIKE 3, και των Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων MIKE INFO και MIKE OPERATIONS. H MIKE INFO Web εφαρμογή http://hydro-data.hcmr.gr/ δημοσιεύει καθημερινές προγνώσεις πλημμύρας και υδρολογικών παραμέτρων για τις επόμενες 4 ημέρες καθώς και δεδομένα παρακολούθησης στάθμης και φυσικοχημικών παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο. Δείτε πώς να περιηγηθείτε στην MIKE INFO Web εφαρμογή στο σχετικό YouTube video του ΕΛΚΕΘΕ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ DHI ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στα πλαίσια της εφαρμογής της Οδηγίας για τις Πλημμύρες στην Ελλάδα για τη μελέτη "ΣχΕδια ΔιαχΕΙρισης ΚινδΥνων ΠλημμΥρας ΛεκανΩν ΑπορροΗς ΠοταμΩν των ΥδατικΩν ΔιαμερισμΑτων ΔυτικΗς, ΒΟρειας και ΑνατολικΗς ΠελοποννΗσου και ΚρΗτης" της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υποστηρίξαμε την εταιρεία ADT - ΩΜΕΓΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΤΕ στην εφαρμογή άνω των 30 μοντέλων πλημμύρας σε επιλεγμένες λεκάνες απορροής στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν το Couled 2D-1D μοντέλο MIKE FLOOD και το αμιγώς διδιάστατο μοντέλο MIKE 21 Flow Model Flexible Mesh με το module GPU για ταχύτερες προσομοιώσεις και 'Rain on Grid' για απευθείας εφαρμογή βροχόπτωσης στο πλέγμα.
 

Για το έργο "ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ 2ου ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2000/60/ΕΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2007/60/ΕΚ" σε συνεργασία με τις μελετητικές εταιρείες ECOS Μελετητική ΑΕ και LDK Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ εφαρμόσαμε το coupled 2D-1D μοντέλο πλημμύρας MIKE FLOOD (τόσο με κλασικό καρτεσιανό κάνναβο όσο και με την έκδοση Flexible Mesh με πεπερασμένα στοιχεία) σε μία πιλοτική λεκάνη της Λευκωσίας.

Στα πλαίσια του έργου για λογαριασμό του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων της Κύπρου διεξήχθη διήμερη standard εκπαίδευση στο λογισμικό καθώς και σεμινάριο σε επιλεγμένα μοντέλα MIKE. Μαρτυρία συμμετέχοντα στην εκπαίδευση:
The course was well structured, well presented and it has given me an inside on the philosophy of the software. By the end of the course I felt confident enough that I could use the software productively”.

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014-2020

Αρκετά νέα προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν δημοσιευτεί στον σχετικό ιστότοπο από τον Ιούλιο. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά και σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να επιλέξετε την αγορά ή την ανανέωση του λογισμικού ΜΙΚΕ ως δαπάνη. Το DHI μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία της αίτησης. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να στείλετε email στον κ. Ηλία Μουσούλη.

DHI TECH TALK

Τα Tech Talks είναι μία σειρά από ολιγόλεπτες παρουσιάσεις σε θέματα που άπτονται ερευνητικών έργων του DHI και των αποτελεσμάτων αυτών.


Εκπαίδευση

Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τις προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις στο λογισμικό ΜΙΚΕ για τους προσεχείς μήνες. Για την περιγραφή κάθε εκπαίδευσης πατήστε στο αντίστοιχο link στον πίνακα που ακολουθεί. Πληροφορίες για το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα μπορείτε επίσης να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα του ACADEMY by DHI ανά θέμα εκπαίδευσης και χώρα διεξαγωγής.

Ημερομηνίες

Λογισμικό

Θέμα Εγγραφές
     
Πέμ. 24 & Παρ. 25 Νοεμβρίου MIKE HYDRO RIVER
Εισαγωγή στην υδραυλική προσομοίωση ποταμού με το MIKE HYDRO RIVER Δηλώστε συμμετοχή εδώ
Πέμ. 01 & Παρ. 02 Δεκεμβρίου   MIKE URBAN COLLECTION SYSTEMS  
Εισαγωγή στο μοντέλο δικτύων αποχέτευσης MIKE URBAN Δηλώστε συμμετοχή εδώ

ONLINE SELF-PACED ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

Δηλώστε συμμετοχή και ξεκινήστε το συντομότερο και στον προσωπικό σας χρόνο την παρακολούθηση της εκπαίδευσης 'COASTAL SEDIMENT TRANSPORT AND MORPHOLOGY: Basic processes and models for sediment transport and bed dynamics in the coastal zone'. Η εκπαίδευση προσφέρεται δωρεάν και αποτελείται από 6 διαλέξεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στον δικό σας χρόνο (μέσα στο 2016) και που συνοδεύονται από ασκήσεις. Οι διαλέξεις και το εκπαιδευτικό υλικό είναι στα Αγγλικά. Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ. Λεπτομέρειες για την εκπαίδευση δείτε εδώ.

Στις 11 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ένα δωρεάν webinar διάρκειας μίας ώρας στο μοντέλο ακτομηχανικής LITPACK. Περισσότερες λεπτομέρειες για το webinar θα βρείτε εδώ.

Δεδομένα & Υπηρεσίες

 • DHI WaterData Portal (περιλαμβάνει δεδομένα βαθυμετριών, μετεωρολογικά, βροχομετρικά, κυματισμών, και πολλά άλλα)
 • Δεδομένα παλίρροιας
 • Water Forecast (προγνωστικά και hindcast δεδομένα ανέμου-κυμάτων)
 • Ωκεανογραφικά δεδομένα από σταθερούς σταθμούς παρακολούθησης εδώ
 • Ψηφιακά Μοντέλα Εδάφους (ΨΜΕ) NOAA, NASA ASTER (30 m), NASA SRTM (90 m), USGS δεδομένα / εικόνες ΨΜΕ
 • Δεδομένα ΨΜΕ και βαθυμετρίας εδώ και εδώ
 • Δεδομένα απορροής για τους κυριότερους ποταμούς παγκοσμίως
 • Δεδομένα τηλεπισκόπησης-δορυφορικές εικόνες
 • Θαλάσσια δεδομένα: για διάφορες παραμέτρους εδώ ή εδώ, γεωλογίας εδώ, χημικά και ρύπανσης εδώ, βιοποικιλότητας εδώ, φωτοσύνθεσης εδώ και χαρτογράφησης οικοτόπων του πυθμένα εδώ
 • Αναπτύξτε το δικό σας πρόγραμμα ή εργαλείο ΜΙΚΕ με το MIKE SDK (Software Development Kit). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ και κατεβάστε το MIKE SDK από εδώ
 • Εάν θέλετε να τρέξετε πολλές προσομοιώσεις ή χρειάζεστε επιπλέον υπολογιστές ή/και άδειες για λίγο καιρό, μπείτε στο DHI SaaS portal

Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Πώς επεξεργάζομαι αρχεία dfs2 χρησιμοποιώντας shapefiles;

Διαβάστε την απάντηση εδώ.

Πώς εξάγω τιμές πλημμυρικού κινδύνου από τα 2D αρχεία αποτελεσμάτων;

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Πώς μπορώ να υπολογίσω τη συνολική παροχή από μία διατομή μετά από μία προσομοίωση MIKE FLOOD;

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Πώς να χρησιμοποιήσω ένα shapefile layer πολυγώνων για να αφαιρέσω τα κτίρια από το πλέγμα μου;

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Τι είναι η προσομοίωση λευκού θορύβου σε ένα λιμένα με το MIKE 21 BW;

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Περισσότερες Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις FAQ θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://faq.dhigroup.com/.

Παραδείγματα εφαρμογών

ΠΛΗΜΜΥΡΑ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ & ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΣΤΗ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗ

Διαβάστε πώς εδώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Για λεπτομέρειες δείτε εδώ.

ΑΝΑπτυξη νεασ τεχνολογιασ για βελτιστοποιηση και ελεγχο υδατικων συστηματων σε πραγματικο χρονο

Αναπτύσσουμε μία νέα τεχνολογία που επιλύει προβλήματα βελτιστοποίησης και ελέγχου σύνθετων συστημάτων σε πραγματικό χρόνο. Για λεπτομέρειες δείτε εδώ.

μελετη μεταφορασ φερτων σε ταμιευτηρα πριν την κατασκευη νεου υδροηλεκτρικου εργου

Χρησιμοποιήσαμε τα μοντέλα ΜΙΚΕ 11 και MIKE 21C για την καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών πλήρωσης ενός ταμιευτήρα με νερό και φερτές ύλες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

ΑΚΤΗ - ΘΑΛΑΣΣΑ -
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚη ΡΕΥΣΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ (CFD)

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΟΥ DHI

Οι δοκιμές διενεργήθηκαν από το Technical University of Denmark (DTU) που συντονίζει το ευρωπαϊκό έργο INNWIND και εταίρους από το DHI, το Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης και το National Renewable Energy Centre of Spain (CENER). Δείτε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΛΕΠΤΟΚΟΚΚΩΝ ΙΖΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΒΥΘΟΚΟΡΗΣΗΣ ΣΕ ΛΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Δείτε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση από το Ιταλικό Γραφείο του DHI στο Copernicus Marine Environment Monitoring Service (CMEMS) εδώ.

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

ΠΟΛΕΙΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚη ΡΕΥΣΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ (CFD)

ΤΟ DHI παρεχει εΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΕ βΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δείτε με ποιο τρόπο χρησιμοποίηθηκε το WEST for OPTIMISATION εδώ.

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

Δείτε με ποιο τρόπο εδώ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΛΥΜΑΤΑ - ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΕ ΝΕΟ ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΟΡΟ

Μαζί με την Grundfos BioBooster A/S αναπτύξαμε μία νέα μέθοδο επεξεργασίας νοσοκομειακών λυμάτων πριν τη διάθεσή τους στο αποχετευτικό δίκτυο και το υδατικό περιβάλλον. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Φόρουμ / Δημοσιεύσεις / Έργα με την υπογραφή DHI

Φόρουμ Χρηστών MIKE by DHI

Επισκεφθείτε το Φορουμ Χρηστών MIKE by DHI! Το φόρουμ παρέχει την ευκαιρία εποικοδομητικών συζητήσεων στο λογισμικό.

Ακολουθήστε μας στο Scribd “Κανάλι του DHI”

Βρείτε εύκολα Επιστημονικές Δημοσιεύσεις σχετικά με το λογισμικό ΜΙΚΕ και περιηγηθείτε στη Βιβλιοθήκη του DHI Scribd, όπου θα βρείτε ενημερωτικά φυλλάδια, λύσεις, παραδείγματα εφαρμογών και πολλά άλλα!

Έργα με την υπογραφή μας

Διαβάστε εδώ για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά μας έργα!

 

 

 

 

 

ΕπικοινωνίαDHI
Ηλίας Μουσούλης
Θήρας 114
Αργυρούπολη
Αθήνα 16451

+30 210 9930814     Τηλέφωνο
+30 697 9484308     Κινητό
+30 211 8009290     Φαξ
ems@dhigroup.com

www.mikepoweredbydhi.com
(MIKE INFO, MIKE PLANNING, MIKE OPERATIONS)
www.dhigroup.com
http://worldwide.dhigroup.com/

Το προφίλ του DHI

Οι άνθρωποι του DHI είναι οι πρώτοι που μπορείτε να απευθυνθείτε όταν έχετε να αντιμετωπίσετε μία δύσκολη πρόκληση στο υδατικό περιβάλλον, είτε πρόκειται για ποταμό, ταμιευτήρα, ανοικτή θάλασσα, ακτή, εντός της πόλης ή σε εργοστάσιο.
Το στοιχείο μας είναι το νερό, και η γνώση μας για τα υδατικά περιβάλλοντα είναι ασυναγώνιστη. Αντιπροσωπεύει 50 χρόνια αφιερωμένης έρευνας, και πραγματική εμπειρία σε περισσότερες από 140 χώρες. Προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη γνώση προσβάσιμη σε πελάτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο διοχετεύοντάς τη μέσω των τοπικών μας ομάδων και του μοναδικού μας λογισμικού.
Εφόσον επιθυμείτε να εξοικονομήσετε νερό, να το μοιραστείτε δίκαια, να βελτιώσετε την ποιότητά του, να ποσοτικοποιήσετε ή να διαχειριστείτε τη ροή του, εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Η εξειδικευμένη γνώση μας και η δύναμη της τεχνολογίας μας, είναι το κλειδί για την επιλογή της σωστής λύσης.


Copyright DHI. All rights reserved

Αυτό το newsletter σας έχει σταλεί από το DHI σε συνέχεια της εγγραφής σας.
Όλες οι πληροφορίες διαχειρίζονται εμπιστευτικά και δεν θα μεταφερθούν σε τρίτους.