08 Jul 2010

Rye Marina

MIKE21 bidrar til undersøkelse av hvordan bølgene diffrakterer rundt moloen i den nye marinaen på Byneset, Trondheim. DHI er utlåner av lisens til programvaren, som brukes i oppdrag fra Byneset Båtklubb.

MIKE21 bidrar til undersøkelse av hvordan bølgene diffrakterer rundt moloen i den nye marinaen på Byneset, Trondheim

MIKE21 bidrar til undersøkelse av hvordan bølgene diffrakterer rundt moloen i den nye marinaen på Byneset, Trondheim. DHI er utlåner av lisens til programvaren, som brukes i oppdrag fra Byneset Båtklubb. Undersøkelsen utføres av en student ved Institutt for bygg, anlegg og transport, NTNU, Martin Attermann.

I området finnes nå en privat småbåthavn med plass til 8 båter. Utvidelsen av den nye båthavnen vil bli foran moloen som eksisterer i dag.

Knapphet på båtplasser i Trondheim
For å øke antallet at båtplasser i Trondheim, har Byneset Båtklubb satt seg fore å bygge en småbåthavn på Rye. Reguleringsplanen er under utarbeidelse av ASK Rådgivning, og havnen er bestemt til 250 båtplasser med diverse fasiliteter (blant annet for også å fungere som en base for jolleseiling og kajakkpadling i regi av det lokale idrettslag), og plass for utvidelse om dette blir nødvendig.

Byneset båtklubb har funnet et meget velegnet sted for ny småbåthavn. Området er lokalisert hvor Trondheimsfjorden møtes av Flakkfjorden og Korsfjorden, og er således tett ved både Trondheim og havet.

Innhentning av data
Norsk Meteorologisk Institutt har levert vindmålinger fra vindstasjon Ørland. Disse dataene brukes som utgangspunkt for design av bølgene som er dimensjonerende for moloen. Moloen rundt havnen skal således utformes så ikke bølgene kommer seg inn i havnen.

De geotekniske dataene til beregning av den geotekniske stabiliteten for moloen, vil bli estimert ut fra referanse forsøk. Senere vil en ekstern rådgiver vurdere de oppnådde resultater mod grunnboringer utført på stedet.