15 Oct 2024

Pozvánka na konferenci POČÍTÁME S VODOU 2024

DHI a.s. vás jakožto hlavní partner zve na 10. ročník konference Počítáme s vodou 2024 - Modrozelená infrastruktura a kvalita vody, která se koná dne 7. listopadu 2024 v Praze.

Přírodě blízké hospodaření s dešťovou vodou pomáhá napodobit přirozený koloběh vody a zabránit rychlému odtoku srážkových vod. Zapojení modro-zelené infrastruktury je zároveň nepostradatelné pro zlepšení kvality vody, když se vsakuje do půdy či odtéká do vodních toků. Jak může správně navržené opatření hospodaření s dešťovou vodou ovlivnit kvalitu vody? Čím je důležitý vodohospodářský detail při realizaci stavby? Na tyto a další otázky vám odpoví letošní výroční konference.

Příspěvky z Barcelony a Vídně osvětlí současný přístup velkých evropských měst k adaptaci na změnu klimatu. Dozvíme se o německém a švédském systému výstavby modro-zelené infrastruktury. Konkrétní příklady teoretických i praktických přístupů ovlivňujících kvalitu vody nám představí čeští řečníci z Prahy, Mnichova Hradiště a moravské obce Přísnotice.